Könyvek

Erky-Nagy tibor: Szindbád Baján járt
A szülőváros iránti szeretet, tisztelet, nosztalgia, rajongás hívta életre Erky-Nagy Tibor Bajáról elszármazott tipográfus kézbe kívánkozóan szép kivitelezésű könyvét. Az Ezeregyéjszaka hajósa, Szindbád esetünkben is szimbolikus figura, aki korokon, életviteleken, változásokon keresztül barangolja be a vizek városát, és képes azt úgy bemutatni több száz – a helyi Türr István Múzeum gyűjteményéből származó – fotó segítségével, hogy az olvasó/szemlélő maga is részesévé válhat a képzeletbeli utazásnak. Így elevenedik meg Baja város történeti múltja, hagyományai, egykori lakói, régvolt épületei, letűnt korok és életformák emlékei.
Pannónia Nyomda, Budapest 2013.

Mesés Baja
A Creatum Reklám- és Webstúdió Kft. gondozásában 2011-ben jelent meg. A könyvben a kedves Sugovica és a mindentudó Toronyóra mesélik el a kíváncsi kicsi Vizának Baja történetét.
A több mint 100 képpel illusztrált, 180 oldalas, háromnyelvű könyv kicsiknek és nagyoknak egyaránt fantasztikus utazást nyújt városunk történelmében.

Baja mindenKÉPp - fotóalbum
A Foto Reklámügynökség gondozásában 2010-ben jelent meg az 59 oldalas Baját panoráma képeken bemutató album.

…Vízről, másként másként a Vízről…
… Baja …Duna …Napfény
A 2011-ben Tinusz Gábor által kiadott könyv egy képzeletbeli vagy talán nagyon is valós hajóút során mutatja be Baját és környékét egy kicsit másként. A 60 oldalas könyv minden lapját fényképpel illusztrálta a szerző.

Baja múltja képekben
A Foto Reklámügynökség 2012.évi kiadványa, mely a város történelmét idézi fel fényképek segítségével. Az anyag az 1840-es tűzvész idejétől a II. világháborúig terjedő időszakot öleli fel Gyulavári József képgyűjteményéből. A könyv 132 oldalon, három nyelven (magyar, német, angol) kommentálja a fotókon szereplő történelmet.

A művészetek kézfogása: Bajai séta
A könyv 2010-ben jelent meg. A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának épületét, művészeti kincseit 39 oldalon mutatja be a szerkesztő Koch Róbert Ákos és Jaloveczki Gábor.

Külley Lea: ,,…lengve int búcsút a kert…” Babits Mihály Baján
A fényképekkel is illusztrált könyv 2005-ben jelent meg, 101 oldalas, Babits Mihály Baján töltött éveiről számol be.
A szerző így vall önmagáról: ,,Baján születtem, a termékeny bácskai anyaföldön, húsvét hajnalán. A csillagok az emberek szeretetének, a mindig újrakezdésnek és az életörömnek a képességeivel engedtek utamra.”

A könyvek megvásárolhatók, megrendelhetők a Tourinform Irodában (Baja, Szentháromság tér 11. tel: (+36) 79/420-792, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

 

Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…