Kiadványok

Ismerkedés Bajával
Baja a magyarországi Duna szakasz egyik legjellegzetesebb vízi városa. A Duna és a Sugovica holtág partján épült a hangulatos kisváros, melynek életében meghatározó szerepet játszik a víz. A közeli Gemenc, az Alsó- Duna ártér ligeterdőkkel borított területei, védett növény- és állatvilága révén hazánk legszebb természeti tájai közé tartozik. Baja a Felső- Bácska központja, Bács- Kiskun megye második legnagyobb városa, ahonnan kellemes kirándulások tehetők sétahajóval, erdei kisvonattal, kerékpárral vagy csónakkal is a környékre.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk 

Várostérkép
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk 

Bajai Séta
Kirándulás a környéken, Látnivalók, Múzeumok, Szabadidős lehetőségek
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

„Ismerd meg Baját” – játékos városismereti bolyongás kicsiknek és nagyoknak
Kiadványok megtekintése pdf formátumban: klikk1klikk2

Vár a Sugovica szabadstrand
Baja és térsége lakóinak életében meghatározó jelentőségű a víz a Duna mellékága, a Sugovica. Homokos partjával a környék kedvelt, ingyenes strandja, ami egy életre magához köti a víz- és napimádókat. A Sugovica a családok és a fiatalok társasági életének legfőbb központja. A hűsítő, nyári fürdőzések felüdülést; a vízi sporteszközök: kajak-kenu, vízi bicikli, vízitaxi aktív kikapcsolódás lehetőségét nyújtják. Itt található a Yacht-kikötő, ami egyben vízi színpad is, mely nyaranta könnyűzenei koncertek, multimédiás vízi szökőkút vetítések színhelye.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk 

Megújult a Sugovica szabadstrand
Baja belvárosának meghatározó és látványos eleme a Sugovica, melynek ingyenes szabad strand közel 750 méteres homokos partszakasza 2014-ben megújult. A látványos multimédiás szökőkút, a Sugó- csúszakpálya, a Torelli strandbüfé és játszótér szolgáltatásai tavasztól őszig minden korosztály számára kínál kikapcsolódási lehetőséget, mely által az ide látogatók közelebb kerülhetnek a strand és a város adta lehetőségekhez.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

Séta a városban
Baja csodálatos természeti kincsekkel megáldott város, ez adja az egyik vonzerejét. A Duna és mellékága, a Sugovica a vízi sportok, a kirándulások, a horgászat kedvelőit csábítja el. A bajai halászlét és a környék borait pedig évről évre sok ezren kóstolják meg a halfőző fesztiválon és a vendéglőkben. A városban mintegy negyven műemlék- és városképi jelentőségű épület kínál látnivalót. A negyvenezer lakosú város évszázadok óta a magyar, a német, a szerb és a horvát nemzetiségek közös otthona. A sokszínűség a bajai épületeken és a hagyományokban is érezhető. Tegyen egy sétát a városban!
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

Bácskai Kultúrpalota
Baja és a bácskai térség kulturális központja 2011-ben nyitotta meg kapuit. Az épület felújítása az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus által biztosított forrásnak köszönhetően valósult meg. A korszerűsített és kibővített épület nagyterme elsősorban előadói esteknek, koncerteknek, színházi bemutatóknak ad otthont, galériája kiállítások helyszíne. A Bácskai Kultúrpalota mind kialakításában, mind az általa nyújtott szolgáltatások terén magas színvonalat képvisel. Az épület kitűnően alkalmas esküvők, konferenciák, protokolláris rendezvények megrendezésére is.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

Baja, Gemenc, Szekszárd
Baját és Szekszárdot Európa legnagyobb ártéri erdeje, a gemenci rengeteg köti össze: egy természetes kapocs. A két város és a védettséget élvező környezet megannyi szórakozási, kikapcsolódási és kulturális élményt kínál. Baja a halászlé fővárosa, Szekszárdnak a kultúra és a bor ad ihletet, Gemenc pedig száz százalékig természet, ahol testközelből láthatunk vaddisznót és szarvast, hallhatjuk az erdő neszeit. A kiadvány sorra veszi a legfontosabb látnivalókat, a szabadidős programokat, meghozza a kedvet a vidék felfedezéséhez. A megfelelő túraútvonal kiválasztásához a jól használható térkép ad segítséget.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

A természet minden íze - öko- és gasztroturisztikai útikalauz
A bajai kistérség településeinek vonzereje a természeti értékekben és az utánozhatatlan ízvilágban keresendő. A finom falatok és italok megkóstolásához csinál kedvet ez a honlap. A bajai halászlé, a szeremlei borsos kalács, a hajósi-bajai borok kihagyhatatlanok. Ezeken kívül túra- és programajánlatokat is tartalmaz a weboldal, melyeket érdeklődési kör, korcsoport és tartózkodási idő szerint csoportosítva közöl. A szerkesztők a természetközeli élmények széles körét ajánlják a turisták figyelmébe: horgászat, vadászat, lovaglás, sportolás, vízitúra – mind elérhető Baján és környékén.

Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…