Víz világnap a zsilipnél

VÍZÜGY Baján, a Türr István konferenciateremben tartotta Víz világnapi előadóülését az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság és az MHT Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete március 20-án. Az idei jelmondat: Védd természetesen.

Az ülésen Telkes Róbert igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd Mándity Milán műszaki igazgató-helyettes A mezőgazdasági vízszolgáltatás helyzete és lehetőségei az Alsó-Duna-völgyben, nemzetközi tapasztalatok alapján címmel az ukrán tanulmányút tapasztalatait ismertette. Abonyi Csaba árvízvédelmi és folyógazdálkodási osztályvezető előadásában a Duna magyarországi alsó szakaszának medermorfológiai folyamatait mutatta be. Elmondta, hogy a Duna-völgyben élők évszázadok óta alakítják a Duna morfológiai viszonyait, ami a biztonság érdekében inkább a természetes folyamatok rovására történt. A Szabadság-zátony és az érsekcsanádi zátony mellékágainak megnyitása példáin keresztül bemutatta, hogy az árvízi biztonságot nem csökkentve hogyan csatolhatunk vissza élővizes területeket a folyóhoz.
Az előadások után Zellei László, az MHT Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnöke vezetésével megválasztották az évi tisztújító választást előkészítő jelölőbizottságot. Forrás: www.aduvizig.hu
Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…